top of page

ZAZZ

Kiva's Eden Mint & Mocha
B. 23. May 2015
(Per Ardua Ad Astra At Wicani/Almais Monserrat Cabella)
HD-A
 
CEA affected, moderate
Clinical free of other eye diseases
 
MDR1: Carrier
 
PRA-RCD2: Non Carrier
(Press button)
Zazz Pictures
Om Zazz

Om Zazz

 

Zazz er mors store og meget kærlige pige.....

Hun er bosat dybt inde i mit hjerte.....og er i den grad "offer" for min ubetingede kærlighed. Og det er ikke, fordi hun er perfekt :-) Det er fordi, hun er, som hun er. Den korte version er, at hun er en "kærlighedsbombe".

 

Zazz elsker betingelsesløst. Hun elsker livet.

Hun elsker mennesker og alle andre levende væsner. Hun er varm og inderlig, fredselskende og harmoniskabende. Hun er imødekommende og nysgerrig. Energisk og stærk. Fuldstændig fordomsfri og altid klar til at følge med.

Og hun har det ikke fra fremmede :-)

Zazz er efter Keeper og Cabella, som sammen har skabt et temperamentsmæssigt "masterpiece".

For både Zazz og hendes 3 kuldsøskende er som støbt efter samme form.

 

Søster Fanta bor hos sin familie i Viborg, hvor hun spreder lys og glæde. Da vi passede hende for første gang som voksen, kunne vi selv konstatere, hvor gnidningsfrit hun kunne bevæge sig i vores store flok, og hvordan hun bare faldt i hak med familien.

 

Jeg har tæt kontakt til Zazz' to brødre, Kaiser og Rossi. To fantastiske drenge med samme kærlige temperament, som jeg også holder ekstremt meget af. Når de kommer på besøg, glider de ind og ud af flokken, som var de "fastboende" :-)

 

Det er især i denne sammenhæng, at man forstår, hvad "komplikationsfri" og "trivsel" betyder. Og det er den største fornøjelse!!!

Jeg går selvfølgelig meget op i, at mine hunde er fysisk sunde, men min førsteprioritet er harmoniske temperamenter og hensigtsmæssig adfærd.

I denne henseende er jeg yderst tilfreds med det, jeg har opnået med Zazz og hendes søskende.

Når det kommer til den fysiske del af Zazz, er det især størrelse, man først lægger mærke til :-)

Zazz ER en stor pige. Og det er jeg faktisk meget tilfreds med!

Jeg har længe syntes, at collier, generelt, er blevet for små, og derfor har jeg søgt at tilføre mere størrelse og substans til de collier, jeg opdrætter. Og det må siges at være gået i opfyldelse mht Zazz og hendes søskende.

Her vil jeg tilføje, at det ikke er mit slutmål at lave "kæmpe-collier", så disse "giganter" er blot et skridt på vejen. Det er min erfaring, at størrelse har tendens til at blive "udvandet", og derfor mener jeg, det er så vigtigt, at man løbende tilfører noget størrelse, så vi i sidste ende ikke ender op med collier, som går under mindstemålet. Dem er der allerede alt for mange af.

Zazz har en kraftig substans, så hun har en rimelig høj kampvægt. Idealet er en anelse mindre substans, men avlsmæssigt, synes jeg, at det er en kæmpe fordel. Sammensat på denne måde, vil Zazz tilbyde et solidt fysisk fundament at bygge videre på, og det glæder selvfølgelig mit opdrætterhjerte.

Jeg kunne godt have ønsket mig, at hun havde haft væsentligt mindre tyngde på ørerne samt en stærkere underkæbe, så hendes udtryk/hoved er bestemt ikke hendes stærkeste side, men det er noget, jeg kan arbejde videre med i næste generation.

Den stærkeste del af Zazz (udover temperamentet) er hendes krop! Der er virkelig noget at arbejde med, og det kunne jeg ikke være mere tilfreds med. 

Zazz har en fantastisk rummelig krop med en veludviklet brystkasse, hvor der er god plads til interiøret. Hun er "velkroppet", som man siger på fagsprog :-)))) Og det er en egenskab, jeg vægter særdeles højt.

Hun er også ganske harmonisk konstrueret, forstået på den måde, at alle legemsdele (ben/krop - højde/længde) passer godt sammen. Dog er hun en anelse for lang i lænden.

Hele herligheden holdes sammen af stærke muskler og ledbånd, hvilket man kan konstatere, når man ser, hvor spændstig hun er.

På trods af, hun er en rigtig stor tæve, så er der intet ved hende, der signalerer, at hun er tung på nogen måde.

Når hun er i fuld fart, kan hun vende på en tallerken uden at miste balancen, og fra stående hopper hun let og elegant op på overflader i 1-1½ meters højde - uden at anstrenge sig det mindste.

Jeg bliver lige imponeret hver gang, jeg ser hende "flytte" rundt på det (for en collietæve) store legeme på en så ubesværet og spændstig måde!!

Zazz har en kraftig og meget tæt pels i de mest vidunderlige farver!! Kridhvid og klar i det hvide, dyb og intens i tan-farven - og ikke mindst rigtig sort og blank i grundfarven, som det er foreskrevet :-)

Jeg ved ikke, om det skinner igennem her, at jeg holder MEGET af Zazz :-))))

Men det gør jeg. Hun er mit hjerte... - hun er og vil altid være mit højtelskede hundebarn......... 

Jeg er så DYBT taknemmelig overfor dem, som skænkede mig Cabella og Keeper, så de kunne skabe denne enestående colliepige til mig.......

bottom of page