top of page
FAMILIEN BAG
Vi er en familie på to voksne, Vagn og jeg (Helle) og 2 hjemmeboende, voksne børn - Tello & Camilla (Mulde). Vi holder til i Vesthimmerland i naturskønne omgivelser lige uden for Farsø - helt ude på landet. Vi bor i et rummeligt, ældre hus (der har set sine bedre dage) med store udendørsarealer på ca 2 hektar, hvor der er god plads til at udfolde sig på - det være sig hunde som mennesker :-)
Med til husstanden hører også vores lille hunkat, Allycat ;-))
I dag bruger jeg det meste af min tid med vores hunde - og min grøntsagshave :-) Der er mange gøremål i forbindelse med hundene, men når alle de praktiske ting er ordnet, så er der heldigvis også tid til masser af samvær. Og det skal der også være, for i bund og grund er det netop det, der trækker læsset. Jeg ved ikke, om jeg er udstyret med en "gen-fejl" - det er der nok nogle, der vil påstå - men jeg kunne ikke leve uden alle mine aktiviteter med og omkring hundene.
Med tiden har vi dog fået mange gode hundevenner, som, sjovt nok, er udrustet med selvsamme "gen-fejl" - og det er altid dejligt med lidt forbundsfæller!!
Jeg har altid holdt meget af dyr, hvor især hunde og heste var i fokus. Som barn og ung var jeg en meget aktiv ridepige, og jeg deltog i mange springkonkurrencer. Derudover spillede jeg meget håndbold og fodbold, så min uge var altid godt besat.
Min matematiske studentereksamen blev taget på idrætslinien - helt i tråd med mit meget fysisk, aktive liv.
Senere i livet har jeg fået en bachelorgrad i engelsk og italiensk med speciale i teknisk/økonomisk og juridisk sprog (italiensk) på Handelshøjskolen i Kbh.
Jeg lever bedst med en...to...eller flere vovser "på slæb" - hvis jeg skal ud af huset. Det er super hyggeligt - og gavnligt for alle parter! Mennesket kan lære meget af samværet med en hund - og hundene har godt af at komme med ud og få nogle oplevelser.
Jeg går meget op i at præge og socialisere vores hvalpe, så når vi selv beholder hvalpe fra vores kuld - eller får hvalpe andre steder fra - så er der ekstra aktivitet på socialiseringskontoen. Det er bare med at få udnyttet den tid, som socialiseringsperioden varer!! 
I Farsø tror jeg ikke de er i tvivl om, hvornår vi har hvalpe - de ligger tættest på - men vi besøger også Aars, Hobro, Viborg, Aalborg osv. - så møder du os en dag med hvalpene, bliver vi glade, hvis du hilser på os :-)))
Herhjemme er jeg omgivet af hundene konstant. Jeg elsker at lære deres individuelle personligheder at kende - og betragte deres adfærd, både alene og i flok.
Når vejret tillader det, kan man ofte finde mig ude på terrassen, hvor jeg kan sidde i lang tid - og bare "udspionere" hundenes dynamikker og interageren. Det er også derude, vi sidder og blæser og børster hundene i den mindre kolde tid på året - hvilket pipfuglene er glade for - for så har de altid noget at fore deres reder med ;-)
Aktiviteterne omkring hundene involverer i større eller mindre grad alle familiemedlemmer i husstanden.
Min kære husbond bygger altid på noget nyt, eller også forestår han den store vedligeholdelse, som vores anlæg kræver.
Det er et krævende job at være "ansat" af en kennelmor ;-)
Vagn sørger også for madlavningen herhjemme. Han elsker at kokkerere og finde på nye ting - og mad er en vigtig faktor i dette hus - hvor alle går meget op i, hvad de putter i munden :-)
I "fritiden" har Vagn en fiks ide om, at han også skal arbejde "udenfor huset" - så han drager gladeligt afsted til DSB, hvor han er med til at holde togdriften oppe i Danmark. Jeg synes, det er lidt underligt at bruge fem dage om ugen på sådan noget pjat - men han insisterer....

Vagn har altid været med på diverse hundeudstillinger - mange gange som pakæsel og fotograf - men efter Lina (Boston Terrier) kom ind i hans liv, er han selv blevet en yderst flittig og habil udstiller - så man kan ofte finde ham i fint jakkesæt, der matcher Lina's farver - på udstillinger rundt i landet.
Lina blev også startskuddet, der gjorde, at Vagn fik sit eget kennelmærke - "Heva's Eden", hvorunder han har et lille opdræt af Boston Terriere.

Både Vagn og jeg er autoriseret som ringpersonale og ringtrænere i DKK. Vi har begge to gennemført DKK's opdrætteruddannelse, og jeg har derudover også gennemført Hundeholderuddannelsen.
Jeg elsker denne livsstil, og jeg er min familie dybt taknemmelig, fordi de gerne vil dele det med mig. Jeg er glad for, at jeg har denne mulighed, og jeg håber, det varer ved i mange år endnu. 
Jeg er dybt involveret i mit opdræt - det er en aktivitet, som altid byder ind med nye ting og ny viden.
Jeg er fascineret af hundeadfærd og alt der påvirker hundenes evolution.

Men mest af alt så er jeg glad for at have masser af samvær med mine hunde og min familie.
bottom of page